Hans Nijboer, vrijwilliger bij Ontmoetingscentrum Zandstroom

“Ik had niet verwacht vrijwilligerswerk zo vol overgave te doen”

Vrijwilliger bij Zorgbalans?

Bekijk hieronder de mogelijkheden om de gewenste vacature te vinden.
Hoe werkt het?

Denk je dat maatje worden iets voor je is?

Zo werkt het:

 1. Mogelijkheden verkennen
  Wat zou je willen en kunnen doen? Heb je specifieke interesses of hobby’s die een aanknopingspunt zijn? Heb je specifieke voorkeur voor dagen en tijden? Zijn er profielen van bewoners die een maatje zoeken die je aanspreken? Deels vind je deze profielen op de pagina ‘Ik zoek een maatje’. Als je contact met ons opneemt bekijken we samen met welke bewoners je wellicht een klik hebt.
 2. Kennismaken
  Is er een mogelijke match met een van onze bewoners, dan plannen we een kennismakingsmoment. Dat kan een kopje koffie drinken zijn of een eenmalige activiteit die jullie  met elkaar en Dit geeft jou en de bewoner de mogelijkheid om wat meer over elkaar te weten te komen. Het kan natuurlijk voorkomen dat jij of de bewoner het na deze kennismaking niet ziet zitten. Geen probleem. We zoeken een andere match.
 3. Proefperiode
  Hebben jullie beide een goed gevoel bij de eerste kennismaking? Dan is de volgende stap dat jij en de bewoner een aantal keer samen de afgesproken activiteit ondernemen. Op een vooraf afgesproken moment evalueren we hoe het gaat en of je bereid bent om af te spreken voor langere tijd maatje te zijn.
 4. Extra ondersteuning
  Ga je de verbinding met de bewoner aan? Dan kijken we samen wat je daar voor nodig hebt. Dat kan bijvoorbeeld een training zijn in het omgaan met mensen met gedragsstoornissen. Of een workshop om meer begrip te krijgen van de ziektebeelden waar je mee te maken krijgt. Sowieso ondersteunen we je waar nodig om het contact met de bewoner zo soepel mogelijk te laten verlopen.
 5. Evaluatie
  Op vooraf afgesproken momenten evalueren we hoe het gaat. Bevalt het contact jou en de bewoner? Wil je er nog langer mee doorgaan? Heb je extra ondersteuning, training of iets anders nodig? We helpen je graag bij het maken en behouden van goed contact met de bewoner.

    

Realisatie goeiezaak.com | Copyright © 2019 Zorgbalans