Diana Hamilton-Jones, vrijwilliger hondenbezoekjes in De Houttuinen

“Ik hoop dat iemand dit later ook voor mij doet”

Vrijwilliger bij Zorgbalans?

Bekijk hieronder de mogelijkheden om de gewenste vacature te vinden.
Een geslaagde vrijwilligersdag

Zo’n 240 vrijwilligers van Zorgbalans waren aanwezig bij de vrijwilligersdag op 13 april. Een dag vol presentaties, workshops, discussies en inspiratie. Een blijk van waardering voor de vele vrijwilligers en Zorgbalans voorzag hen van informatie die van belang is voor een prettige omgang met de cliënten.

‘Heel bijzonder dat er speciaal voor ons zo’n dag wordt georganiseerd. Ik voel me echt onderdeel van de organisatie.’

Diverse workshops
Tijdens de vrijwilligersdag in het Ford Museum in Hillegom werden diverse workshops gegeven.
Zo was er onder andere een workshop Eten & Drinken waar men leerde hoe ouderen voedsel ervaren. Om te illustreren wat het betekent voor je smaak als je reukvermogen achteruit gaat, werd er blind geproefd. En voor meer begrip over het verschil tussen wel of niet zien wat je proeft, kregen deelnemers limonade in verschillende kleuren. Unaniem vond men de rode het zoets en de groene het minst zoet. Groot was de verbazing toen men hoorde dat alle limonades even zoet waren.

Dat bewegen belangrijk is voor ouderen is algemeen bekend. Maar hoe doe je dat met ouderen in een woonzorgcentrum? In de workshop Bewegen leerden vrijwilligers hoe eenvoudig het kan zijn: bijvoorbeeld een spel met een ballon kan voor goede beweging zorgen. Een interessante workshop waar vrijwilligers actief aan deelnamen.

Vrijwilligers belangrijk
Anja Schouten, onze voorzitter Raad van Bestuur, schetste de ontwikkelingen die op Zorgbalans afkomen en wat dat betekent. Vrijwilligers worden belangrijker en er ontstaat een discussie over de grenzen aan vrijwilligerswerk. Zij zijn er voor extra aandacht voor de cliënten naast de zorg en aandacht die de medewerkers geven.

Deel artikel:

Recente artikelen in de rubriek: ‘Nieuws over vrijwilligerswerk’

Wat zijn jouw gedachten? Deel ze hieronder!

Geef een reactie

Naam * Reactie *
 
E-mailadres * (wordt niet getoond)
* (verplicht)
Realisatie goeiezaak.com | Copyright © 2019 Zorgbalans