Diana Hamilton-Jones, vrijwilliger hondenbezoekjes in De Houttuinen

“Ik hoop dat iemand dit later ook voor mij doet”

Vrijwilliger bij Zorgbalans?

Bekijk hieronder de mogelijkheden om de gewenste vacature te vinden.
Vrijwilligers aan het woord

Marianne Ooms, vrijwilligster in Zuiderhout

“Het heel mooi is om contact te maken met ouderen die dat bijna niet meer kunnen”

Ik speel cello, tennis, golf, heb veel vrienden en een actieve man. Ik ben vrijwilliger voor kinderen met een zware beperking en mentor voor een verstandelijk beperkte vrouw. Afwisseling en uitdagingen, daar houd ik van.

Anton Korenhof, kook-vrijwilliger bij Bollenstroom

“Als je er voor open staat, is dit zulk dankbaar werk”

Sinds begin dit jaar helpt ik twee keer per week bij Bollenstroom in Hillegom met de lunch. Ik heb op dit moment geen baan en zag dat het ontmoetingscentrum een kok zocht. Thuis verveelde ik me en ik kook graag, dus 1 + 1 = 2.

Gerda van der Veldt, vrijwilligster bij woonzorglocatie Parkzicht

“Ik heb meer geduld dan ik dacht”

Toen haar moeder in Parkzicht woonde, las Gerda van der Veldt een oproep voor vrijwilligers. Na enige aarzeling besloot ze zich aan te melden en daar heeft ze nog geen moment spijt van. Alles wat ze als vrijwilliger mag doen, vindt ze leuk. “Een uitstapje, spelletjes, wandelen. Het maakt mij niet uit, ik ben erbij.”

Diana Hamilton-Jones, vrijwilliger hondenbezoekjes in De Houttuinen

“Ik hoop dat iemand dit later ook voor mij doet”

Om de week neemt Diana Hamilton-Jones haar hond Patsy mee naar De Houttuinen. Al drie jaar bezoeken ze samen bewoners die gek op honden zijn. Daarnaast helpt Diana zo nu en dan met andere activiteiten, zodat ze meer met de bewoners zelf in gesprek kan. “Eén op een maak ik veel beter contact met de mensen hier en kan ik genieten van hun verhalen.”

Hans Nijboer, vrijwilliger bij Ontmoetingscentrum Zandstroom

“Ik had niet verwacht vrijwilligerswerk zo vol overgave te doen”

Hans Nijboer zocht na vijf jaar ‘freewheelen’ weer een zinvolle bezigheid. Die vond hij een jaar geleden als vrijwilliger bij Ontmoetingscentrum Zandstroom in Zandvoort. Hij helpt onder meer bij het koken, koffie zetten, schilderen en zingen en bewaakt mede het budget. Zijn enthousiasme voor het werk raakt nu ook zijn vrouw. “Zij valt in als ik niet kan of ze bakt iets lekkers voor de hele groep.”

Realisatie goeiezaak.com | Copyright © 2019 Zorgbalans