Diana Hamilton-Jones, vrijwilliger hondenbezoekjes in De Houttuinen

“Ik hoop dat iemand dit later ook voor mij doet”

Vrijwilliger bij Zorgbalans?

Bekijk hieronder de mogelijkheden om de gewenste vacature te vinden.
Anton Korenhof, kook-vrijwilliger bij Bollenstroom

Sinds begin dit jaar helpt ik twee keer per week bij Bollenstroom in Hillegom met de lunch. Ik heb op dit moment geen baan en zag dat het ontmoetingscentrum een kok zocht. Thuis verveelde ik me en ik kook graag, dus 1 + 1 = 2. Het is de bedoeling dat bezoekers zoveel mogelijk zelf doen, dus ik laat ze zelf ingrediënten wassen en snijden. Dit helpt om het vermogen van de bezoekers aan te spreken om actief te blijven in wat men nog kan. Daarna ga ik aan de slag met het koken. Soms is dat een simpel eitje, de andere keer een stamppot. Er zijn twee dames die heel enthousiast zijn en me graag komen helpen. Na het gezamenlijk eten, ruim ik de afwasmachine in en maak ik de keuken schoon. Meestal blijf ik daarna nog hangen, omdat ik het zo gezellig vind.

Hillegom is een klein dorp en ik heb er 23 jaar in een winkel gewerkt, dan leer je veel mensen kennen. Ik kom in het ontmoetingscentrum oude bekenden tegen. Soms vind ik het ingewikkeld om bijvoorbeeld te zien dat een aardige vent die ik ken en die altijd zo vol in het leven stond, nu hulpbehoevend is. Maar het is vooral gezellig om herinneringen op te halen. Voor de bezoekers is dat gelijk een leuke training van het geheugen. Ook de vaste medewerkers zijn een stel leuke meiden waar ik veel lol mee heb. Dat slaat ook over op de bezoekers, dus het is vaak een vrolijke boel bij ons.

Als je ervoor open staat, is dit zulk dankbaar werk. We zitten aan een budget vast, dus wat ik kook is geen ‘haute cuisine’ maar wel gericht op wat de bezoekers graag willen. Soms denk ik: ‘wat een simpele maaltijd’, maar de bezoekers zijn er altijd blij mee. In de zomer hebben we met het mooie weer een keer een buitenlunch gedaan. Een paar sandwiches, soep. Het was geen luxe bedoening, maar ze vonden het zo leuk. Ze hebben het er nog over.

Anton Korenhof, kook-vrijwilliger bij Ontmoetingscentrum Bollenstroom

Realisatie goeiezaak.com | Copyright © 2019 Zorgbalans