Hans Nijboer, vrijwilliger bij Ontmoetingscentrum Zandstroom

“Ik had niet verwacht vrijwilligerswerk zo vol overgave te doen”

Vrijwilliger bij Zorgbalans?

Bekijk hieronder de mogelijkheden om de gewenste vacature te vinden.
Diana Hamilton-Jones, vrijwilliger hondenbezoekjes in De Houttuinen

Om de week neemt Diana Hamilton-Jones haar hond Patsy mee naar De Houttuinen. Al drie jaar bezoeken ze samen bewoners die gek op honden zijn. Daarnaast helpt Diana zo nu en dan met andere activiteiten, zodat ze meer met de bewoners zelf in gesprek kan. “Eén op een maak ik veel beter contact met de mensen hier en kan ik genieten van hun verhalen.”

“Sinds mijn man en ik een hond hebben, werk ik niet meer. In de krant las ik dat De Houttuinen op zoek was naar een vrijwilliger met een hond. Ik dacht: ik ga het gewoon eens proberen met onze hond. Ze is een jachthond en die zijn vaak wat zenuwachtig. Gelukkig gaat het erg goed. De bewoners vinden haar prachtig. Met haar 22 kilo is Patsy niet echt een schoothond, zeker niet voor mensen met fragiele botten. Maar als ze haar kop op iemand schoot legt, is dat al fijn voor allebei. De bewoners bewonderen haar graag, zeker als ze met haar poten tegen het raam gaat staan, op de uitkijk voor de vele katten in de buurt. Voor Patsy is het ook een fijn uitje. Het aaien vindt ze heerlijk en al die koekjes onder de tafel natuurlijk. Ze gaat daar als een stofzuiger door de kamer.

Nagels lakken
Ik ben ontzettend trots op mijn hond, dus ik vind het leuk om samen met haar naar De Houttuinen te gaan. Tegelijkertijd merkte ik dat ik in een groep minder snel contact maak met de bewoners. Daarom help ik nu ook bij andere activiteiten. Vooral de schoonheidssalon vind ik geweldig. Bij die activiteit mogen bewoners een kleur kiezen en lakken we hun nagels. Omdat je elkaars hand vasthoudt, ben je veel meer in contact met elkaar. Ik luister graag naar hun enthousiaste verhalen over vroeger, oudere mensen hebben vaak zoveel meegemaakt. Van mij mogen ze de schoonheidsmiddagen vaker organiseren.

Verrassing
Dit jaar is alweer het derde kerstpakket dat ik hier werk. Ik reken in kerstpakketten omdat ik het geweldig vind dat ik er een krijg als vrijwilliger. De eerste keer dat ik een doos ontving, was ik ontzettend verrast. Zoveel uur ben ik hier niet en een cadeau vind ik echt niet nodig. Voor mij is het belangrijker dat ik met mijn vrijwilligerswerk menselijk contact geef aan bewoners. Oudere mensen hebben ons zoveel gegeven, we mogen ze niet vergeten. Een stem horen, een hand voelen, dat is ontzettend belangrijk. Ik hoop dat iemand dat later ook voor mij zal doen.”

Diana Hamilton-Jones, vrijwilliger hondenbezoekjes in De Houttuinen

Realisatie goeiezaak.com | Copyright © 2019 Zorgbalans