Gerda van der Veldt, vrijwilligster bij woonzorglocatie Parkzicht

“Ik heb meer geduld dan ik dacht”

Vrijwilliger bij Zorgbalans?

Bekijk hieronder de mogelijkheden om de gewenste vacature te vinden.
Marianne Ooms, vrijwilligster in Zuiderhout

Zuiderhout-Marianne-Ooms-Zorgbalans“Ik speel cello, tennis, golf, heb veel vrienden en een actieve man. Ik ben vrijwilliger voor kinderen met een zware beperking en mentor voor een verstandelijk beperkte vrouw. Afwisseling en uitdagingen, daar houd ik van. Vier jaar geleden ben ik nóg een nieuwe uitdaging gestart: met ouderen werken. In eerste instantie leek me dat niet leuk, toch ging ik ervoor. Ik kwam erachter dat het heel mooi is om contact te maken met ouderen die dat bijna niet meer kunnen. Toen ik voor iemand zong en haar hand vasthield, kreeg ik een applausje van haar. Zo dankbaar, dat raakte me.

Vrijwilligerswerk betekent voor mij dat je er ook zelf iets voor terugkrijgt. Enkel liefdadigheidswerk, dat houd je niet vol. Daarom zoek ik naar een activiteit die bij me past en mensen die bij me passen. In Zuiderhout is een lijst van cliënten die op zoek zijn naar een maatje voor bijvoorbeeld voorlezen, koffie drinken of puzzelen. Als vrijwilliger mag je daar een cliënt uit kiezen die je aanspreekt. Ik heb een keer iemand gehad met wie het niet klikte en gelukkig kreeg ik de ruimte om verder te zoeken. Nu lees ik elke week de krant voor aan een meneer en zing ik voor een mevrouw die ernstig ziek is. Met beiden voel ik echt een band.

Ook maak ik wekelijks een kruiswoordpuzzel met cliënten. Wat begon met één mevrouw, werd al snel een groep van 12 mensen. We zitten gezellig aan de grote ronde tafel en geven omstebeurt het antwoord. Natuurlijk zijn er ook dames die voorzeggen en die ik dan stil probeer te krijgen. Het is elke week weer een feestje. Ik vind het als oud-lerares heerlijk, zo’n groepje om me heen.“

Marianne Ooms, vrijwilligster in Zuiderhout

Realisatie goeiezaak.com | Copyright © 2019 Zorgbalans