Gerda van der Veldt, vrijwilligster bij woonzorglocatie Parkzicht

“Ik heb meer geduld dan ik dacht”

Vrijwilliger bij Zorgbalans?

Bekijk hieronder de mogelijkheden om de gewenste vacature te vinden.
Hans Nijboer, vrijwilliger bij Ontmoetingscentrum Zandstroom

Hans Nijboer zocht na vijf jaar ‘freewheelen’ weer een zinvolle bezigheid. Die vond hij een jaar geleden als vrijwilliger bij Ontmoetingscentrum Zandstroom in Zandvoort. Hij helpt onder meer bij het koken, koffie zetten, schilderen en zingen en bewaakt mede het budget. Zijn enthousiasme voor het werk raakt nu ook zijn vrouw. “Zij valt in als ik niet kan of ze bakt iets lekkers voor de hele groep.”

“Iets zinvols doen voor een ander, dat wilde ik graag. Ik liep van het station naar huis en zag de leuke ruimte van het Ontmoetingscentrum. Dat maakte me zo nieuwsgierig dat ik besloot een mailtje  te sturen. Twee dagen later had ik een gesprek en nog diezelfde middag draaide ik mee bij de groep. Ik weet eigenlijk niet eens of ze op zoek waren naar vrijwilligers. Ik heb mezelf gewoon aangeboden en dat sloeg meteen aan.

Andere kwaliteiten
Twee ochtenden per week ben ik bij het Ontmoetingscentrum aanwezig. Ik zet koffie, help mensen in en uit hun jas, ben bij een creatieve activiteit. Ook assisteer ik bij het koken en maak regelmatig een toetje. Na een tijdje ontdekten de medewerkers mijn andere kwaliteiten en nu denk ik regelmatig mee over het budget en help mee met de administratie.

Openhartig en blij
Van tevoren had ik niet gedacht dat ik het vrijwilligerswerk zo vol overgave zou doen. Ik had ook geen goed beeld van de doelgroep, dus ik heb het op me af laten komen. Dat is me absoluut geen moment tegengevallen. Ik vind de discussies erg boeiend en de gesprekken met de bezoekers erg leuk. Ook de samenwerking met het vaste team is plezierig. Zij zijn ontzettend openhartig en zijn blij als je er weer bent. Hun enthousiasme raakt zelfs mijn vrouw. Zij is nu ook betrokken en valt soms in als ik niet kan. Of ze bakt iets lekkers voor de hele groep.

Stil van worden
Met de bezoekers en het team van Zandstroom maken we een hoop plezier. We zijn er ook voor elkaar bij verdrietige momenten. Wanneer mensen naar een verpleeghuis moeten en niet meer bij ons langs kunnen. Ik weet dat het erbij hoort, maar daar word ik wel stil van. Als professioneel zorgmedewerker zie je dat waarschijnlijk vaker gebeuren en raak je eraan gewend. Voor mij als vrijwilliger is het even slikken. Op dat soort momenten ben ik blij dat ik zo’n open team heb, waar ik mee kan praten en bij terecht kan met mijn vragen.”

Hans Nijboer, vrijwilliger bij Ontmoetingscentrum Zandstroom

Realisatie goeiezaak.com | Copyright © 2019 Zorgbalans